top of page

בדיקת  PSA

  • תמונת הסופר/ת: עורכת דין גלית קרנר
    עורכת דין גלית קרנר
  • 30 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 31 במרץ



בדיקת  PSA

בדיקת PSA (פרוסטטה ספציפי אנטיגן) היא בדיקה פשוטה יחסית של דם, הבודקת את רמת האנטיגן PSA בדם.

אנטיגן PSA הוא חלבון המיוצר על ידי בלוטת הערמונית. רמות גבוהות של PSA בדם יכולות להצביע על בעיה בבלוטת הערמונית, כמו דלקת או, חמור יותר, סרטן הערמונית. חשוב להדגיש את ה"יכולות" – רמות גבוהות של PSA אינן בהכרח מעידות על סרטן יחד עם זאת, בבדיקה זו ומעקב אחר תוצאותיה ניתן יכולה לסייע בגילוי מוקדם של סרטן הערמונית, כאשר הטיפול יעיל יותר.

איך בדיקת PSA יכולה להוות דוגמה לרשלנות רפואית?

אי ביצוע הבדיקה: לרופא יש חובה לבצע בדיקות רלוונטיות בהתאם לגיל המטופל, סיכונים, ותלונות. אי ביצוע בדיקת PSA כאשר היה צורך בה, יכול להיחשב רשלנות רפואית אם זה הוביל לאבחון מאוחר של סרטן.

פרשנות שגויה של התוצאות: רופא צריך לפרש את תוצאות בדיקת ה-PSA בזהירות, תוך התחשבות בגורמים נוספים. פרשנות שגויה של תוצאות גבוהות, שמובילה להזנחת טיפול או לאבחון שגוי, יכולה להיחשב רשלנות.

אי ביצוע המשך בירור: אם תוצאות ה-PSA גבוהות, הרופא צריך להמליץ על בדיקות נוספות, כמו ביופסיה. אי ביצוע בדיקות המשך, כאשר היה צורך בהן, יכול להיחשב רשלנות.

אי-יידוע המטופל: הרופא חייב ליידע את המטופל על משמעות תוצאות הבדיקה, הן חיוביות והן שליליות, ועל האפשרויות הטיפוליות. אי-יידוע על תוצאות או הסבר לא ברור יכול להיחשב רשלנות.

Comments


bottom of page