top of page

רשלנות בביופסיה

  • תמונת הסופר/ת: עורכת דין גלית קרנר
    עורכת דין גלית קרנר
  • 30 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 31 במרץ

רשלנות בביופסיה בפשטות, היא  פעולה שבוצעה באופן רשלני של רופא או צוות רפואי במעבדה במהלך ובעת לקיחת דגימת רקמה לבדיקה (ביופסיה).

הסיבות שיכולות להביא לתוצאה שגויה או לא נכונה היא בעיקר בשל טכניקה לקו. למשל: : הרופא לא לקח את הדגימה בצורה נכונה, קטנה מדי, או מהמקום הלא נכון.

סיבות נוספות לכך היא כי תוצאות הביופסיה לא פורשו נכון, או שהדגימה לא נשלחה לבדיקה כלל ו/או הטיפול בדגימה במעבדה לא היה נכון או כי הדג


רשלנות בביופסיה

ימה נפגמה או זוהמה לפני הבדיקה.

סיבה נוספת שיכולה להוות פעולה רשלנית היא כי הרופא שביצע את הביופסיה לא עקב אחר ההליך כראוי.

עקב וכתוצאה מסיבות אלו שיכולות להתחולל בעת לקיחת הדגימה, המטופל עלול לקבל אבחון שגוי, טיפול לא מתאים, או אפילו לסבול מפגיעות נוספות כתוצאה מההליך עצמו.

לדוגמה, אם ביופסיה של גידול סרטני לא נלקחה בצורה נכונה, ייתכן שהרופא לא יגלה את כל הגידול, וזה יוביל לטיפול לא יעיל.

דוגמא נוספת אם במהלך מעקב היריון בוצעה בדיקת מי שפיר מהעובר ולא נלקחה הדגימה בצורה נכונה ייתכן כי הצוות הרפואי יעדכן את ההורים כי העובר בריא ותקין אולם, בפועל לא כך הדברים.

 

משרדנו הגיש תביעות רבות בסוגיה זו. בין היתר אולם לא רק משרדנו פעל להגשת תביעה כנגד בית החולים איכילוב במסגרת ת.א. 17322-03-22 בגין רשלנות בפענוח ביופסיה במסגרת פוענחה דלקת בכיס מרה כאשר בפועל, בגופה של האישה קיננה מחלת סרטן לבלב. כשנה לאחר מכן בוצעה בדיקת רביזיה לביופסיה שאשררה שאכן הייתה רשלנות בביצוע הבדיקה. כתוצאה מכך, האישה לא קיבלה טיפול למחלת הסרטן והיא נפטרה כשהיא בת 64 שנים בלבד. ההליך הסתיים בישיבת גישור ומשרדנו הצליח להשיג למשפחתה של המנוחה סכום פיצוי מקסימלי.

Comments


bottom of page