top of page

ממצאים חריגים בעובר

  • תמונת הסופר/ת: עורכת דין גלית קרנר
    עורכת דין גלית קרנר
  • 30 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 31 במרץ




ממצאים חריגים בעובר הם תוצאות בלתי רגילות או ממצאים לא צפויים שנמצאים במהלך בדיקות האולטרסאונד השגרתיות או בדיקות נוספות כגון בדיקות סקר, חלבון עוברי ועוד. ממצאים אלו עשויים להצביע על סיכון למומים גנטיים ומבניים, בעיות התפתחותיות או רפואיות בעובר, או על סיבוכים עתידיים. ככל שמצוי יותר מידע אודות ממצאים חריגים, כך המעקב הרפואי עשוי להיות קריטי וצריך להיות מעמיק על מנת להבטיח טיפול נכון ולהפחית סיכון לעובר. בהקשר זה, רשלנות רפואית יכולה להתרחש במספר מצבים:

·        החמצת ממצא חריג או מדידה לא מדויקת: אם הרופא לא זיהה ממצא חריג במהלך הבדיקה האולטרסאונד או אם המדידה לא בוצעה כראוי, יכול להיות שמדובר ברשלנות רפואית. ממצא חריג שלא זוהה בזמן יכול למנוע הפניה לבדיקות נוספות, הרחבת בירור וייעוצים.

·      היעדר הפנייה לבדיקות נוספות:במקרה של ממצא חריג בעובר, יש להמליץ ולהפנות את ההריון לבדיקות נוספות, כמו בדיקות גנטיות, סקירה מכוונת של מערכות העובר, ייעוץ עם מומחים בתחומים הרלוונטיים (כגון גנטיקה, קרדיולוגיה עוברית וכו'). אם הרופא לא הפנה את ההריון לבדיקות נוספות או התעלם מהממצא, יש בכך סיכון משמעותי שעלול להוביל לנזק לעובר.

·      היעדר הסבר להורים:הרופא חייב להסביר להורים את משמעות הממצא החריג ולספק להם מידע אודות האפשרויות להמשך המעקב, טיפול או בדיקות נוספות. אם ההורים לא קיבלו הסבר מספיק, ולא הוסבר להם משמעות הממצא והצורך במעקב נוסף, הדבר עשוי להיחשב כרשלנות רפואית.

כדי להוכיח רשלנות רפואית במעקב הריון במקרה זה, יש להראות:

·      שהרופא המטפל חרג מסטנדרט הטיפול הרפואי המקובל לגבי אבחון ממצאים חריגים במהלך ההיריון. 

·      שהרשלנות הרפואית גרמה נזק ישיר לעובר, למשל אם הממצא החריג לא אובחן בזמן או לא בוצע מעקב כנדרש וכמצופה, יתכן שמדובר בנזק שהעובר יכול היה להימנע ממנו אילו היו ננקטים הצעדים הנכונים.

Comments


bottom of page