קיצור עצם הירך
- עורכת דין גלית קרנר
- 30 במרץ
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 31 במרץ

קיצור עצם הירך (או short femur) הוא ממצא שניתן לזהות במהלך בדיקות אולטרה סאונד בהריון. כאשר מודדים את אורכה של עצם הירך של העובר, עשוי להתגלות כי האורך שלה קצר יותר מהנורמה ביחס לשבוע ההריון. במקרים מסוימים הוא יכול להוות סימן למומים גנטיים או בעיות בהתפתחות העובר. במקרים של ממצא של קיצור עצם הירך, יש לפעול באופן מהיר ויעיל על מנת לאבחן את הסיבה ולקבוע את המשך המעקב הרפואי הנדרש וביצוע בדיקות נוספות. בהקשר זה, רשלנות רפואית יכולה להתרחש במספר מצבים:
· החמצה או מדידה לא מדויקת של עצם הירך: אם במהלך בדיקות האולטרה סאונד בהריון לא זוהה קיצור של עצם הירך, או אם המדידה לא בוצעה באופן מדויק, יכול להיות שמדובר בבדיקה רשלנית. זיהוי מדויק של קיצור עצם הירך הוא קריטי, מכיוון שהוא יכול להצביע על בעיות אפשריות לרבות תסמונות גנטיות.
· היעדר הפניה למעקב נוסף, ייעוץ גנטי ובדיקות גנטיות:כאשר מתגלה קיצור עצם הירך, יש לבצע מעקב נוסף כדי להעריך את הסיבה. ייתכן שיידרש ייעוץ גנטי, בדיקות גנטיות או בדיקות אחרות נוספות. אם הרופא לא הפנה את ההריון למעקב נוסף או לבדיקות נוספות, ייתכן ומדובר ברשלנות רפואית.
· היעדר הסבר להורים:אם הרופא לא הסביר להורים את משמעות הממצא או לא הציע להם את האפשרויות לביצוע בדיקות נוספות והפנייה לייעוצים מתאימים, יש בכך חשש לרשלנות. ההורים צריכים להיות מודעים לסיכון האפשרי, ולדעת אילו צעדים ניתן לנקוט על מנת לוודא שהעובר בריא.
משרדנו הגיש תביעה כנגד קופ"ח מאוחדת, בית חולים קפלן במסגרת ת.א. 300-4709-21 בשל מעקב הריון רשלני במהלכו אובחן קיצור משמעותי בעצם הירך ולמרות זאת, האישה לא הופנתה לייעוץ גנטיות ובדיקות גנטיות. האישה הופנתה באיחור ניכר ורק בשבוע 36 לייעוץ גנטי וגם אז, לא נעשה כל מאמץ להקדים את הייעוץ. שבוע לאחר מכן, בשבוע 37, האישה ילדה יילוד עם אשר אובחן לאחר הלידה עם תסמונת גנטית.
Comments